БулфотоСръбският президент Александър Вучич посочи Ана Брнабич за министър-председател в понеделник, като

...
БулфотоСръбският президент Александър Вучич посочи Ана Брнабич за министър-председател в понеделник, като
Коментари Харесай

Вучич посочи Бърнабич за нов премиер на Сърбия

Булфото

Сръбският президент Александър  Вучич уточни Ана Брнабич за министър-председател  в понеделник, като съобщи, че има доверие в нея, съобщи N1.

Дадох мандат на Бърнабич да образува ново държавно управление, сподели той на конференция след съвещание на председателството на неговата Сръбска прогресивна партия.

Вучич сподели, че е взел решението  след съвещания с партиите в Народното събрание, в границите на  определения от закона период. Той сподели, че на срещата са разисквани няколко претенденти за министър-председател.

" Имам високо мнение за Ана Бърнабич. Тя се оправи добре и в полза на Сърбия и няма защо да я подлагаме на критика. Мисля, че тя е добър избор ", сподели той.

Решението му бе предстоящо.

Припомняме, че  Бърнабич е министър председател на Сърбия от 2017 година насам. Тя е първат жена, заемала този пост в страната. 

Президентът сподели, че е предложил на Брнабич  да намерения за въвеждането на две нови министерств а - едното за правата на индивида, равенството сред половете и обществения разговор, а другото - за фамилните грижи, децата и демографията.

Той сподели, че работата на новото правителство  в този момент е да подвига  пенсии и заплати, да продължи плановете за строителство на пътища и железопътни линии и да започва нови планове като метрото в столицата Белград и да усъвършенства опазването на здравето.

Вучич сподели още, че " е значимо да укрепим нашата войска и полиция ". / news.bg

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР